Over Stella Nova

IKC Stella Nova is een gloednieuw Integraal Kind Centrum in Zoetermeer. Zoekt u opvang of onderwijs voor uw kind? IKC Stella Nova biedt het allebei. U en uw kind zijn van harte welkom!
 

Onze naam: Stella Nova

Stella Nova betekent ‘nieuwe ster’ in het Latijn. Die naam past goed bij ons. We zitten in een nieuw gebouw, hebben een vernieuwend concept en bieden vernieuwend onderwijs. Ieder kind dat onze deuren binnenwandelt, is een ster, een nieuwe ster aan het firmament. In de school en bij de kinderopvang staat deze nieuwe ster centraal. Wij zorgen dat uw kind gaat stralen!
 
Sterren werden vroeger gebruikt om te navigeren. Onze medewerkers gebruiken ‘onze sterren’, de kinderen, ook om te navigeren. Zij stemmen het onderwijs en de opvang af op wat de kinderen nodig hebben.
 

Het gebouw

IKC Stella Nova is gehuisvest in een splinternieuw gebouw. Over de inrichting is goed nagedacht. Anders dan een traditionele school, bevat ons gebouw geen klaslokalen. De structuur in de ruimtes wordt niet aangebracht door wanden, maar door kringen, kasten en lockermeubels. Zo komen er wel afscheidingen in de ruimtes, maar kunnen we ook gemakkelijk meer open ruimte creëren. Het gebouw is ruim, met veel lichtval. Ook is veel aandacht besteed aan de akoestiek en duurzaamheid van het gebouw.
 
We hebben een eigen mooie natuurlijke ontdektuin, waar de kinderen dagelijks buiten spelen. Fietsen, rennen of lopen, er valt er van alles te ontdekken in de tuin. Er staan houten palen in de tuin waar je om heen kan, je kunt over een ervaringspad lopen dat gemaakt is van verschillende materialen of je kunsten vertonen op de evenwichtsbalk. Er is ook een zandbak aanwezig, een babyhoekje en een wilgenhut waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.
 
Het gebouw is ontworpen door ONX-architecten uit Hoofddorp. Architect De Scholendokter uit Den Haag heeft het interieurontwerp gerealiseerd.
 

Al 50 jaar in Zoetermeer

Hoe nieuw ons gebouw, ons onderwijs en onze naam ook mogen zijn, onze basisschool bestaat al 50 jaar! In 2015 vieren we dat we al vele jaren onderwijs mogen verzorgen voor opgroeiende kinderen in Zoetermeer. De afgelopen vijftig jaar deden we dat onder de naam ‘Koningin Beatrixschool’. De komende vijftig jaar blijven we dat doen, nu als IKC Stella Nova, met volle inzet en enthousiasme.