BSO en vakantieopvang

IKC Stella Nova biedt buitenschoolse opvang (BSO). De voorschoolse opvang (VSO) begint vanaf 7.30 uur, zodat de kinderen in alle rust nog even kunnen spelen en ontspannen voordat de schooldag begint. Op de naschoolse opvang (NSO) staat ontspannen na een intensieve schooldag centraal. Maar we maken ook graag uitstapjes of ondernemen culturele activiteiten. We zijn actief en enthousiast, en spelen en werken samen in een gezellige sfeer.

Op IKC Stella Nova hanteren we een continurooster. De kinderen blijven tussen de middag op school en eten met de leerkracht in hun eigen groep. U hoeft dus geen tussenschoolse opvang (TSO) te regelen voor uw kind.

Op de buitenschoolse opvang staat ontspannen na een intensieve schooldag centraal. De kinderen kunnen er voor kiezen om lekker te relaxen of om deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Zo maken we uitstapjes naar speeltuinen, de ballenbak of het speelmeer en ondernemen we culturele activiteiten. Ook bieden we regelmatig workshops aan. Soms zijn dit creatieve workshops en leren we bijvoorbeeld hoe we een toneelstuk maken. Maar ook sportworkshops passeren regelmatig de revue. 

De kinderen van Stella Nova blijven op school, waar ze worden opgehaald uit de units door een medewerkers van de bso.
 

Openingstijden BSO

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Voorschoolse opvang (VSO) vanaf 7.30 uur
Buitenschoolse opvang (BSO) tot 18.30 uur
Hele dag BSO in de vakanties van 7.30 tot 18.30 uur.
 

VSO

Om 7.30 uur kunnen de kinderen naar de voorschoolse opvang (VSO) worden gebracht. Wij brengen hen om 8.20 uur naar school. Zo kunnen ze de ochtend rustig beginnen door een boekje te lezen, iets moois te bouwen of nog even iets te eten. Een ontspannen moment voordat de schooldag begint.
 

BSO

Op de buitenschoolse opvang staat ontspannen na een intensieve schooldag centraal. Na schooltijd kunnen de kinderen op school blijven, waar ze worden opgehaald uit de units door een medewerker van de bso. Er zijn twee bso-groepen: een juniorgroep van 4-7/8 jaar en een seniorgroep van 7/8-12 jaar.
 
De kinderen kunnen er voor kiezen om lekker te relaxen of deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Zo maken we uitstapjes naar speeltuinen, de ballenbak of het speelmeer en ondernemen we culturele activiteiten. Ook bieden we regelmatig workshops aan. Soms zijn dit creatieve workshops en leren we bijvoorbeeld hoe we een toneelstuk maken. Maar ook sportworkshops passeren regelmatig de revue.
 
De BSO maakt gebruik van het schoolgedeelte van IKC Stella Nova. De kinderen kunnen onder andere gebruik maken van de knutselhoek, de bouwhoek, een poppenhoek en  een grote spelletjeskast.
 

Actief ontdekken

Op de BSO maken we gebruik van de tuin van het schoolgedeelte. Hier kunnen de kinderen van alles ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Glijden, schommelen, spelen met zand: er is genoeg te doen.
Ook binnen valt er van alles te ontdekken. Zo stellen we iedere week een leuke activiteitenplanning op samen met de kinderen. Wat kun je allemaal met rietjes? En hoe maak je een taart? Bij ons mag je dit allemaal ontdekken.
 

Vakantieopvang

Tijdens de vakanties plannen wij een hoop leuke activiteiten in. Twee weken van te voren ontvangt u van ons het programma en ziet u wat we met de kinderen gaan doen. In de vakanties hebben we meer tijd om de omgeving te ontdekken en maken we gebruik van leuke speeltuintjes en brengenen we een bezoekjes aan de kinderboederij. In de zomer, bij mooi weer, vind je ons bij het waterspeeltuintje een paar straten verder op.
Iedere vakantieweek organinseren we een uitstapje. Bijvoorbeeld naar de ballenbak, het speelmeer of de bioscoop, de favoriete plekjes van onze kinderen. Ieder jaar mogen we ook met de Natuurbus van Partou mee. Met een grote bus vol kinderen rijden we naar het bos, en gaan daar van alles ontdekken.