BSO en vakantieopvang

Openingstijden BSO

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
  • Voorschoolse opvang (VSO) vanaf 7.30 uur
  • Buitenschoolse opvang (BSO) tot 18.30 uur
  • Hele dag BSO in de vakanties van 7.30 tot 18.30 uur.
 

VSO

IKC Stella Nova biedt voorschoolse opvang (VSO). De voorschoolse opvang (VSO) begint vanaf 7.30 uur, zodat de kinderen in alle rust nog even een boekje lezen, iets moois bouwen of nog even iets eten. Een ontspannen moment voordat de schooldag begint. Om 8.20 uur gaan de kinderen naar hun eigen basisgroep. 

Kinderen die op een andere school dan Stella Nova zitten, worden om 8.10 uur naar hun school gebracht door één van de medewerkers. 
 

BSO

Op de BSO staat ontspannen na een intensieve schooldag centraal. De kinderen kunnen er voor kiezen om lekker te relaxen of om deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Zo maken we uitstapjes naar speeltuinen, de ballenbak of het speelmeer en ondernemen we culturele activiteiten. Ook bieden we regelmatig workshops aan. Soms zijn dit creatieve workshops en leren we bijvoorbeeld hoe we een toneelstuk maken. Maar ook sportworkshops passeren regelmatig de revue. We zijn actief en enthousiast, en spelen en werken samen in een gezellige sfeer.

De kinderen van Stella Nova blijven op school. De kinderen van Unit 1 worden opgehaald uit de unit, de kinderen van Unit 2 en 3 melden zich bij één van de medewerkers van de BSO. De BSO maakt gebruik van het schoolgedeelte van IKC Stella Nova. De kinderen kunnen onder andere gebruik maken van de knutselhoek, de bouwhoek, een poppenhoek en een grote spelletjeskast.

Er zijn vier BSO-groepen; twee groepen in de leeftijd van 4-12, één groep in de leeftijd van 4-7 en één groep in de leeftijd van 7-12.

Op IKC Stella Nova hanteren we een continurooster. De kinderen blijven tussen de middag op school en eten met de leerkracht in hun eigen groep. U hoeft dus geen tussenschoolse opvang (TSO) te regelen voor uw kind.
 

Actief ontdekken

Op de BSO maken we gebruik van de tuin van het schoolgedeelte. Hier kunnen de kinderen van alles ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Glijden, schommelen, spelen met zand: er is genoeg te doen.
Ook binnen valt er van alles te ontdekken. Zo stellen we iedere week een leuke activiteitenplanning op samen met de kinderen. Wat kun je allemaal met rietjes? En hoe maak je een taart? Bij ons mag je dit allemaal ontdekken.
 

Vakantieopvang

Tijdens de vakanties plannen wij een hoop leuke activiteiten in. Twee weken van te voren ontvangt u van ons het programma en ziet u wat we met de kinderen gaan doen. In de vakanties hebben we meer tijd om de omgeving te ontdekken en maken we gebruik van leuke speeltuintjes en brengen we een bezoekje aan de kinderboederij. 
Iedere vakantieweek organiseren we een uitstapje, bijvoorbeeld naar de ballenbak, het speelmeer of de bioscoop, de favoriete plekjes van onze kinderen. Ieder jaar mogen we ook met de Natuurbus van Partou mee. Met een grote bus vol kinderen rijden we naar het bos en gaan daar van alles ontdekken. In de zomervakantie nemen we deel aan de Zomerpaspartou. De kinderen kunnen dan een week lang deelnemen aan allerlei activiteiten op een sport-BSO in de regio.